Miholjska Prevlaka Krstionica

Вјерници забринути и за крстионицу на Михољској Превлаци

Име: 11.06.2020 o. mijajlo backovic razgovor; Опис: Вјерници забринути и за крстионицу на Михољској Превлаци Тип: audio/mpeg

Да није било јучерашњег рушења конака у Улцињу, можда те јаке полицијске снаге које су се појавиле током јутра у Тивту не би биле толико сумњиве, казао је свештеник Мијајло Бацковић у разговору за Светигору

Backovic
Свештеник Мијајло Бацковић

Како каже наш народ кога су змије уједале, тај се и гуштера боји.

Ми смо прије годину дана имали жесток напад на нашу крстионицу и ми смо у току ове године имали једну јаку правну активност која је довела до тога да смо ми оборили њихову одлуку о рушењу наше крстионице и ушли у једну правну борбу да се она легализује и да све буде како треба. Међутим, знајући какве су политичке тенденције власти и какво је стање у нашој држави, а и видјевши то једно дивљачко понашање у једном манастиру који никоме и ничему не смета, који није ни близу неког мјеста које би својим положајем или изгледом могао да угрози та конак, е они су дошли јуче и срушили га. Е, у том духу, ја сам прошао јуче кроз град и видио веома, веома јаке полицијске снаге из Херцег Новог.

Нашу крстионицу гдје свакодневно бораве људи, читају молитве, акатисте, обилазио је чамац полиције који је речна њихова јединица из Зеленике и то је одмах био аларм да је вјерни народ и братство манастира ме позвало и рекло да се нешто чудно дешава пошто су на острву били и полицајци у цивилу, – рекао је отац Мијајло и додао да су на свим скретањима у Тивту биле патроле, као и на самом скретању за Превлаку.

Он је подсјетио на коментар из кабинета премијера Душка Марковића да крстионица на Михољској Превлаци није заборављена, појаснивши да је крстионица у једном тренутку постала политичко питање.