Vladika Grigorije

Vladika Grigorije za DW: O Kosovu, emigraciji, Njemačkoj, Merkel…

Ime: 07. 10. 2019 VLADIKA GRIGORIJE DW; Opis: Intervju Vladike Grigorija za DW Tip: audio/mpeg

Episkop deseldorfsko-njemački g. Grigorije u intervjuu za DW kaže da je postojala priča o planu ‘razgraničenja’, između Beograda i Prištine.

Nikada se ništa nije jasno reklo, pa ne znam ni da li taj plan postoji“, kaže on:

 


„Gledajmo se u oči“, nova knjiga Vladike Grigorija

Iz štampe je izašla nova knjiga Njegovog preosveštenstva vladike dizeldorfskog i cijele Njemačke Grigorija „Gledajmo se u oči“, koja predstavlja svojevrsnu autobiografiju autora.

Gledajmo se u očiIzdavač knjige „Vukotić medije“ o ovom djelu navodi da vladika kroz opširan intervju daje odgovore na pitanja o svom životu, odrastanju, ljubavi prema vjeri, odnosima sa patrijarhom Pavlom, episkopima, ali i o trenutku u kojem se nalazi srpski narod, o položaju crkve, njenom odnosu sa državom, neophodnom pomirenju sa komšijama, odbrani Kosova…

Prva promocija nove knjige vladike Grigorija biće održana u Mostaru, u okviru manifstacije 100. Šantićeve večeri poezije, 10. oktobra u 19.00 časova u Vladičanskom dvoru.

Vladika Grigorije, osim arhipastirskog rada, bavi se i pisanjem, a do sada je objavio „Dolazi čas i već je nastao“ /besjede i razgovori, 2004/, „Lazar“ /novela, 2008/, „Priča o starom kralju“ /novela, 2009/ i „Radost života“ /kolumne, 2010/, „Preko praga“ /knjiga, 2017/, „Biti sa drugim“ /knjiga, 2019/.

Izvor: RTRS