episkop joanikije

Vladika Joanikije služio Liturgiju u manastiru Đurđevi Stupovi

Ime: 17.02.2019 Vladika Joanikije Berane; Opis: Vladika Joanikije služio Liturgiju u manastiru Đurđevi Stupovi Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je u Nedjelju o mitaru i fariseju, 17. februara 2019, sa sveštenstvom Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Đurđevi Stupovi.

U arhipastirskoj besjedi Episkop Joanikije kazao je da čovjek pred početak svakog dobrog djela, a naročito onog koje je u slavu Božju, treba da se naoruža dobrom mišlju, dobrim namjerama i da bude spreman da do kraja istraje u tome.

Govoreći o Časnom postu, koji predstoji, Vladika je dodao da je to veliko i spasonosno djelo, veoma značajno za život hrišćana i njihovo spasenje, za koje nas Gospod naoružava dobrom mišlju sa kojom, kako je istakao, valja započeti i završiti Časni post.

„Treba da se naoružamo onom blagorodnom, smirenom mišlju, da pogledamo u svoju dušu kao i ovaj carinik, koji jeste bio grešan, ali je postao svjestan svojih grehova, počeo da se kaje, tražio milost Božju i dobio je za svoje iskreno pokajanje“, rekao je, između ostalog, Preosvećeni Episkop Joanikije.