Doli Foto In4s

Спомен-храм Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља у Долима-фото ИН4С

Владика Јоаникије служио у спомен-храму Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља у Долима

Име: 07. 06. 2019. VLADIKA JOANIKIJE DOLI PIVA; Опис: Владика Јоаникије служио у спомен-храму Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља у Долима Тип: audio/mpeg

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је на дан Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља, у петак 7. јуна 2019, Свету Архијерејску Литургију, у спомен-храму Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља у Долима у Пиви.

Саслуживало је свештенство и монаштво Епархије. Бројном сабраном народу ријечима архипастирске бесједе обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије.

У културно-умјетничком програму, који је уприличен, након светог богослужења и ломљења славског колача, учествовали су: Црквени хор “Красница” из Чајнича, рецитатор Драгана Мићановић, гуслар Здравко Кнежевић.

Сабрање је настављено уз трпезу братске љубави; домаћин славља био је Зоран Крунић, а за следећу годину обавезу је преузео Ћадо Пејовић.

У Центру за културу у Плуижинама, синоћ је, приказан документарни филм у славу Светих новомученка пивских “Кад се Пива селила на небо”, аутора проф. Веселина Матовића.