Vladika Jovan

Vladika Jovan (Purić) bogoslužio u Sabornom hramu u Podgorici

Ime: 10.02.2019 Vladika Jovan Puric Podgorica; Opis: Vladika Jovan (Purić) bogoslužio u Sabornom hramu u Podgorici Tip: audio/mpeg

Na praznik Prepodobnih Isaka i Jefrema Sirina, u Sabornom hramu Hristovog Vaskresenja u Podgorici, odslužena je Sveta arhijerejska litrugija sa blagoslovom nadležnog arhijereja Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija.

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je Njegovo preosveštenstvo Episkop Jovan (Purić) sa sveštenstvom Sabornog hrama u Podgorici: protojerejima-stavroforima: Draganom Mitrovićem i Daliborom Milakovićem, protojerejima: Miladinom Kneževićem, Mirčetom Šljivančaninom i Brankom Vujačićem, kao i đakonom Romanom sabratom manastira Ostrog i protođakonom ovoga Hrama – Vladimirom Jaramazom.

Za pjevnicom je pojala mješovita pjevnica, koju predvodi dirigentica Ratka Vujačić.

Nakon pročitanih začala iz Apostola i Jevanđelja, sabranima, je besjedio vladika Jovan, koji se osvrnuo na predstojeće pripremne nedjelje koje nas spremaju za Sveti i veliki časni vaskršnji post, te je tom prilikom podjsetio da nije važno koji čin, položaj, ugled, znanje ili darove ovdje na Zemlji posjedujemo i imamo, već je važno, kako je naglasio, kako se spasavamo.

Galerija fotografija-link