Епископ шумадијски Јован

Владика Јован служио у Жабарима

Име: 04.11.2019 Vladika Jovan Sumadijski; Опис: Владика Јован служио у Жабарима Тип: audio/mpeg

У недељу, 3. новембра 2019. године, када прослављамо преподобног Илариона Великог, Светог Илариона Мегленског и Светог Висариона Исповедника, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Преображења Господњег у Жабарима.

На одломак из Јеванђеља (Лк 7, 11-16) који се данас читао беседио је владика Јован: “Овај одломак нам говори о томе како је Господ васкрсао сина једне удовице у граду Наину. Данашње Јеванђеље намеће нам питање и значење о животу и смрти. Оно нам говори о људској тузи и радости. Туга Наинске удовице је велика јер иде да сахрани сина јединца, међутим та туга претвара се у радост када се она сусретне са Богом, који је победио смрт и који је Спаситељ света. Многи су се људи називали спаситељима човечанства, многи су били победници над другим народима или људима, али нико није успео да победи смрт. Нико, до Спаситељ света Господ наш Исус Христос. Смрт може да победи само онај који даје живот, а то је Бог који нам даје живот”.

Након Свете Литургије сабрање је настављено за трпезом љубави коју је припремио јереј Никола Симић заједно са својим парохијанима.