Vladika Kirilo

Vladika Kirilo na praznik Sveta Tri Jerarha bogoslužio u Donjem Ostrogu

Ime: 13.02.2021 Vladika Kirilo besjeda Ostrog; Opis: Vladika Kirilo na praznik Sveta Tri Jerarha bogoslužio u Donjem Ostrogu Tip: audio/mpeg

Njegovo preosveštenstvo Episkop buenosajreski i južnocentralnoamerički G. Kirilo, služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svete Trojice u Donjem Ostrogu, na praznik Sveta Tri Jerarha, 12. februara 2021. ljeta Gospodnjeg.

Na praznik kada se zajedno proslavljaju Sveti Vasilije Veliki, Sveti Grigorije Bogoslov i Sveti Jovan Zaltousti, veliki učitelji Crkve Hristove, sasluživala su mu ostroška sabraća protosinđel Sergije, jeromonah Vladimir i jerođakon Roman, kao i protosinđel Evstatije sabrat manastira Đurđevi Stupovi, protojerej Radmilo Čizmović pješivački paroh, kao i jereji Ognjen Femić župski paroh i Ranko Radonjić saslužitelj u ostroškoj svetinji.

U evharistijskom sabranju molitveno je učestvovalo ostroško monaštvo i vjerni narod.

Tokom Liturgije riječima nadahnute besjede o značaju učenja Sveta Tri Jerarha koja su objasnila suštinu Svete Trojice, besjedio je Preosvećeni vladika Kirilo.

Na kraju bogosluženja ostroški najesnik o. Sergije zablagodario je Preosvećenom episkopu Kirilu na spasonosnim riječima i na službi u ostroškoj svetinji.