Kuti

Vladika Kirilo služio Liturgiju u crkvi Svete Trojice u Kutima

Ime: 24. 05. 2019. VLADIKA KIRILO I O. MOMO KUTI; Opis: Vladika Kirilo služio Liturgiju u crkvi Svete Trojice u Kutima Tip: audio/mpeg

Episkop buenosajreski i južno-centralnoamerički g. Kirilo služio je danas, na praznik Svetih ravnoapostolnih Kirila i Metodija sa sveštenstvom Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svete Trojice u Kutima.

Vladika je bogoslužio povodom slave tamošnjeg Duhovnog centra posvećenog Svetima Kirilu i Metodiju i povodom svog imendana.

Protojerej-stavrofor Momčilo Krivokapić, arhijerejski protoprezviter bokokotorski rekao je u besjedi nakon čitanja Jevanđelja da su Sveti Kirilo i Metodije dobro poslušali riječ Gospodnju da budu svjetlost svijetu.

Vladika Kirilo je rekao da je veličina Svetih Kirila i Metodija između ostalog i u tome što su hrišćanstvo propovijedali Slovenima na njima razumljivom jeziku.

Proslava praznika Svete braće Kirila i Metodija u Kutima je počela sinoć predavanjem istoričara dr Vasilja Jovovića o Svetoj slovenskoj braći Kirilu i Metodiju. U programu su još učestvovali Crkveni hor „Sveti Vasilije Ostroški“ pod upravom Marijele Milanović i solisti Nina Pušara i Stevan Tomašević.