Vladika Metodije Teodorova Subota 3

Владика Методије на Теодорову суботу богослужио у храму Преображења Господњег на Жабљаку

Име: Vladika Metodije-Teodorova subota; Опис: Владика Методије на Теодорову суботу богослужио у храму Преображења Господњег на Жабљаку Тип: audio/mpeg

На Теодорову суботу, 12. марта 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије служио је, уз саслужење свештенства и монаштва, Свету Архијерејску Литургију, у храму Преображења Господњег, на Жабљаку. Након Литургије, одржана је редовна годишња сједница Епархијског управног одбора и Савјета Епархије будимљанско-никшићке.

Вјерном народу, сабраном на светом богослужењу, ријечју архипастирске бесједе обратио се Преосвећени владика Методије, говорећи о Часном Васкршњем посту, чија прва недјеља је прошла уз молитву и свете службе Божје, чиме се припремамо се за свето Васкрсење.

Потом је одржана сједница, којом је предсједавао Преосвештени Епископ Методије, а у раду су учествовали чланови Савјета и Епархијског управног одбора Епархије будимљанско-никшићке. Током рада је усвојен завршни рачун за прошлу и усвојен буџет за текућу годину.

Било је ријечи о питањима која се тичу живота и рада у Епархији. Донијето је и неколико одлука од значаја за даљи рад и живот Епархије будимљанско-никшићке.

На крају засиједања, Владика Методије је захвалио члановима Епархијског савјета и Епархијског управног одбора на труду и показаној љубави, позвајући да и у наредном периоду сви заједно уложе још више напора у остваривању постављених задатака.