Пламен 1

Водник Пламен о академији у част хероја са Кошара у организацији репрезентације Србије

Име: 31.07.2019. VODNIK PLAMEN I REPREZENTATIVCI SRBIJE; Опис: Водник Пламен о академији у част хероја са Кошара у организаији репрезентације Србије Тип: audio/mpeg

Кошаркаши Србије и јунаци са Кошара заједно показали шта значи љубав према Отаџбини

У конгресној сали хотела „Гранд“, на Kопаонику одржана је свечана Академија у част хероја са Kошара и Паштрика која је окупила ратне ветеране, старјешине, родитеље палих бораца, припаднике безбједоносних снага, студената са Приштинског универзитета и остале госте из разних области друштвеног живота. Kошаркашка репрезентација Србије на челу са предсједником савеза Предрагом Даниловићем и селектором Александром Ђорђевићем присуствовала је овој свечаности.

Пламен 2У организацији господина Микана Велиновића, на овој свечаности у богатом културно историјском програму евоциране су успомене на Хероје са Kошара и Паштрика.

Догађају је присуствовао и херој са Кошара Томислав Рачић познатији као водник Пламен који је са нама подијелио и своје утиске са овог догађаја, дотичући се и самог тока битке на караули Кошаре, подијеливши са нама и колико им је тешко пало потписивање Кумановског споразума и то што су након свега заборављени од државе Србије као и о томе како сада живе хероји са Кошара.

У веома емотивној атмосфери, уз присуство старешина Министарства Одбране, Плакету спортским херојима председнику Kошаркашког савеза Србије Предрагу Даниловићу предао је пуковник Војске Србије Душко Шљиванчанин, а Председник Савеза је дрес репрезентације Србије уручио пуковнику Шљиванчанину.