Митрополит

Жељко Комненовић: Бокељи ће бити вјечно захвални митрополиту Амфилохију

Име: 01.11.2020 zeljko Komnenic; Опис: Жељко Комненовић Тип: audio/mpeg

Говорећи о упокојењу митрополита Амфилохија предсједник општине Тиват Жељко Комненовић истакао је да Бока дугује много блаженопочившем митрополиту и у свјетовном и удуховном смислу:

Бока је била потпуно јединствена овај пут, када је у питању наш Митрополит блаженопочивши коме много дугујемо, заиста, у духовном, али и у световном смислу, што се Боке тиче.

Оно што је дефинитивно јесте да је он и приликом свог рукоположења прије три деценије говорио о слободи и, ево, у том смислу завршио је, да кажемо, свој овоземаљски пут, водећи свој народ до слободе. Бокељи су, некако, најбоље схватали ту његову поруку и кроз литије, а и прије, кроз његове мисли, бројне бесједе, посјете, прије свега, Михољској превлаци и разним приликама у Тивту и у Боки.

Жалостан тренутак и тужан за наш народ, међутим, да кажемо да је то, ипак, неки призвук божанског данас, који се осјећао у храму Христовог Васкрсења у Подгорици, дух заједништва, дух помирења, дух толеранције, дух слободе, све оно на шта је блаженопочивши Митрополит призивао. Остаје само да та његова порука остане даље да обиљежава животе нас и генерација које ће услиједити после нас. “ Истакао је Комненовић.