Osvecenje Narodne Kuhinje U Bijelom Polju

Otvorena četvrta crkvena narodna kuhinja u Crnoj Gori

U Bijelom Polju, u pretprazništvu najradosnijeg praznika – Božića, osveštana je četvrta crkvena narodna kuhinja u Crnoj Gori koja će funkcionisati pri Crkvenoj opštini Bijelo Polje. Kuhinja nosi ime Mileve Vojvodić, predsjednice Kola srpskih sestara između dva rata, koja je svojom ljubavlju i humanošću dala trajan pečat dobročinstvu a svojim radom ostavila divne uspomene u ovoj opštini na sjeveru Crne Gore.

Kuhinju je osveštao Preosvećeni Episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije na praznik Svetog Danila Drugog, Arhiepiskopa srpskog koji je stolovao upravo na području Eparhije humske u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla na Limu, Bijelom Polju. Vladika Joanikije je ukazao na značaj narodnih kuhinja jer je gladnih i beskućnih sve više u Crnoj Gori, ali i priliku koja nam se pruža da u skladu sa svojim mogućnostima pomognemo onima kojima je pomoć potrebna.

Sa blagoslovom vladike Joanikija distibucija prvih obroka za oko 40 korisnika planirana je za Božić, 7. januara, što je ujedno i prilika svim ljudima dobre volje da se uključe i u skladu sa svojim mogućnostima pokažu bratsku ljubav i podijele radost ovog velikog praznika.

Otvaranje Narodne kuhinje „Mileva Vojvodić“ omogućio je Dobrotvorni fond Mitropolije crnogorsko-primorske „Čovjekoljublje”  uz posebnu angažovanost i dobročinstvo gospodina Dejana Šuškavčevića i njegove porodice, kao i drugih priložnika.

Narodna kuhinja u Bijelom Polju je druga u Eparhiji budimljansko-nikšićkoj a četvrta koja radi u okviru Dobrotvornog fonda „Čovjekoljublje“. Prva kuhinja je otvorena pri Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, druga „Mati Jelisaveta” na Cetinju, dok je treća kuhinja „Divna Veković” otvorena u Beranama pri manastiru Đurđevi Stupovi.

 

                                                                           Koordinator Dobrotvornog fonda MCP

                                                                                  Vladimir Milunović