Jan 2019 Ancija Dobrovoljnih Davalaca Krvi U Niksicu 3

Акција клуба добровољних давалаца крви Свети Сава из Никшића

Име: 29.01.2020-razgovor sa ratkom cvorovicem kddk sveti sava; Опис: Акција клуба добровољних давалаца крви Свети Сава из Никшића Тип: audio/mpeg

Клуб добровољних давалаца крви Свети Сава из Никшића организовао је, у уторак 28. јануара 2020. поводом, Савиндана, акцију прикупљања крви у никшићком Дому здравља.

По ријечима Ратка Чворовића, потпредсједника Клуба, ово је 25. Светосавска акција, организована у Никшићу, а осим редовних њихових акција, одазивају се широм Црне Горе и региону.

„Овогодишња светосавска акција, као и претходних, неколико година, почела је 13. јануара, у знак сјећања на дан када је страдао члан УО Миодраг Ћинћур. Том приликом одазвало се 10-ак чланова, а акција је настављена на празник Светог Саве у којој је учествовало 11 давалаца крв, а до краја акције очекујемо да ће бити прикупљено још око 130 јединица драгоцјене течности“, казао је Чворовић.

Слава овог Клуба добровољних давалаца крви прослављена је на празник Светог Саве уз ломљење славског колача, а прослави су се одазвали и чланови побратимских клубова из Јагодине и Земуна.

Са Ратком Човорићем, потпредсједником Клуба добровољних давалаца крви Свети Сава из Никшића, поводом Савинданске акције, као и другим активностима најбројнијег и најактивнијег Друштва у Црној Гори, који дјелује у веома тешким условима и без разумијевања надлежних институција, разговарала је Сенка Чоловић Шумић.