Стефан Радојковић

“Пребиловци. Светлост у тами”

Име: 01.08.2022-Stefan Radojkovic-najava izlozbe Prebilovci-Svetlost u tami; Опис: Пребиловци. Светлост у тами Тип: audio/mpeg

Поводом обиљежавања 81. годишњице усташког злочина над српским становништвом у селу Пребиловци и сјећања на његове жртве, Град Требиње организује интерактивну аудио изложбу у Музеју Херцеговине – ”Пребиловци. Светлост у тами”. Изложба ће бити свечано отворена 06. августа у 19 часова.

Интерактивна изложба ”Пребиловци. Светлост у тами” – развија централну тему свјетлости која представља везу љубави којом живот побјеђује смрт.

Ову изложбу конципирао је и извео мултидисциплинарни тим агенције NextGame састављен од инжињера, историчара, програмера, умјетника и других бројних сарадника – који су пројекат посветили развоју и његовању културе сјећања, као основе личног и националног идентитета.

Сећање на прошлост и саосећање са палим жртвама – важно је у свим временима и приликама.

Аутори изложбе су Дарко Николић, Јована Блануша и Богдан Шпањевић. Стручни консултант на пројекту је Стефан Радојковић, историчар који је за наш радио представио ову интерактивну изложбу.