Album Secanja

Aleksandar Vasilić predstavlja publikaciju “Album sjećanja na naše pretke iz Velikog rata”

Ime: 27.10.2018 ALEKSANDAR VASILIC ALBUM SJECANjA NA NASE PRETKE; Opis: Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata Tip: audio/mpeg

Sa Blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. Irineja, iz štampe je izašla publikacija sa značajnog projekta “Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata”, koja je predstavljena i na ovogodišnjem Sajmu knjiga.

O značajnoj publikaciji za naš Radio govorio je g. Aleksandar Vasilić autor ovog četvorogodišnjeg projekta.

Kako je podsjetio g. Aleksandar, ova publikacija-katalog predstavlja rezultat četvorogodišnjeg rada na projektu „Album sećanja na naše pretke iz prvog svetskog rata“ i prikaz je prvorazrednih svedočanstava – fotografija, ratnih dnevnika, vojničkih pisama, dopisnih karti, spomenica i ostale istoriografske građe učesnika Prvog svetskog rata koje su ponosni potomci poslali u čast svojih predaka – učesnika Velikog rata.

To su jedinstvena svjedočanstva o ratnim avanturama i stradanjima srpskog vojnika u ratnim godinama, potisnutog sa stranica svetske istorije.

Publikacija je posvećena obilježavanju stogodišnjice od završetka Velikog rata. Autorskim tekstom publikaciju je obogatio i prof. dr Vladislav Puzović sa Bogoslavskog fakulteta.