Album Secanja

Александар Василић представља публикацију “Албум сјећања на наше претке из Великог рата”

Име: 27.10.2018 ALEKSANDAR VASILIC ALBUM SJECANjA NA NASE PRETKE; Опис: Албум сећања на наше претке из Првог светског рата Тип: audio/mpeg

Са Благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, из штампе је изашла публикација са значајног пројекта “Албум сећања на наше претке из Првог светског рата”, која је представљена и на овогодишњем Сајму књига.

О значајној публикацији за наш Радио говорио је г. Александар Василић аутор овог четворогодишњег пројекта.

Како је подсјетио г. Александар, ова публикација-каталог представља резултат четворогодишњег рада на пројекту „Албум сећања на наше претке из првог светског рата“ и приказ је прворазредних сведочанстава – фотографија, ратних дневника, војничких писама, дописних карти, споменица и остале историографске грађе учесника Првог светског рата које су поносни потомци послали у част својих предака – учесника Великог рата.

То су јединствена свједочанства о ратним авантурама и страдањима српског војника у ратним годинама, потиснутог са страница светске историје.

Публикација је посвећена обиљежавању стогодишњице од завршетка Великог рата. Ауторским текстом публикацију је обогатио и проф. др Владислав Пузовић са Богославског факултета.