Архимандрит Ромило (Јелић) 5

Архимандрит Ромило (Јелић) сахрањен је у манастиру Дубоки поток код Зубиног потока

Име: 22.09.2021 sahrana oca Romila; Опис: Архимандрит Ромило (Јелић) сахрањен је у манастиру Дубоки поток Тип: audio/mpeg

Владика Теодосије на сахрани оца Ромила: “Наш отац Ромило је у свом животу испунио Божанску заповијест о љубави према Богу, према Цркви Његовој Светој и према народу Божијем”

Архимандрит Ромило (Јелић) Игуман манастира Дубоки поток сахрањен је данас на гробљу ове Светиње код Зубиног потока.

Опијело новопрестављеном слуги Божијем блаженог спомена оцу Ромилу служио је Његово преосвештенство Епископ Рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије уз саслужење двадесет свештенослужитеља из Епархије Рашко-призренске, Митрополије црногорско приморске, Епархија: Нишке, Сремске, Жичке и Митрополије Дабробосанске. Преосвећеном Владики Теодосију између осталих саслуживали су
Игумани: Светих Архангела Архимандрит Михаило, Девиних вода отац Фотије, Бањске отац Данило, Фенека Макарије, Сочанице Дамјан, Рибника Прокопије, Црне реке Андреј, Светог Јована код Пирота Мардарије, Сопоћана Теоктист, и јеромонаси: Николај из Преображења овчарско кабларског и Серафим из манастира Дражевина у Митрополији Дабробосанској.

На Светој служби Божијој одговарале су монахиње из манастира: Брњак, са игуманијом Стефанидом, Сретења Господњег у Овчарско-кабларској клисури, са Игуманијом Нином и двије монахиње рођене сестре оца Ромила које се подвизавају у овој Светињи, Девича са игуманијом Анастасијом и сестром Јефимијом.

На опијелу и сахрани сабрали су се бројни вјерници који су дошли да се опросте од свог драгог духовног оца, брата и пријатеља.

Ријечима прокимена ,,блажен је пут којим данас идеш душо јер ти је припремљено мјесто покоја” почео је своју бесједу над одром драгог оца Ромила Владика Теодосије.

,,Наш отац Ромило је у свом животу испунио Божанску заповијест о љубави према Богу, према Цркви Његовој Светој и према народу Божијем. О њему најбоље говоре његова дјела.

Био је омиљен духовник који је мниге душе утјешио благим савјетом. Волио је људе и никоме није судио знајући да суд припада Богу а да је на нама да једни друге волимо. Доста је још његових тајних подвига које само Бог зна”- казао је Владика Теодосије помоливши се да Господ оца Ромила настани у рајским насељима са праведницима и светима и да му дарује Живот вјечни на небу у Царству Христовом.

Оливера Радић/ Слободанка Грдинић