Арно Гујон

Арно Гујон за Радио “Светигору“ говорио о посјети дјеце са Космета црногорском приморју

Име: 07. 08. 2019. ARNO GUJON; Опис: Посјета дјеце са Космета црногорском приморју Тип: audio/mpeg

Арно Гујон: “Изласком из енклава дјецу са Косова и Метохије први пут осјете слободу“

Љубављу и благодарношћу француско-српског хуманитарца Арноа Гујона и француске организације “Солидарност за Косово и Метохију” чији је он оснивач, 4. августа је више од четрдесеторо дјеце из српских енкалава са Косова и Метохије допутовало у Тиват. 6. августа дјеца су посјетила Ловћен.

За дјецу је ово више од љетовања. То је за њих први излазак из енклаве, први пут да су слободна. Са нама је деветогодишњи Павле који је једино дијете из Клине. Замислите његову срећу кад он сад овдје има четрдесеторо другара са којима може да разговара“-каже Гујон.

Тиват дјеца са КиМДјеца из Партеша, Цернице, Будриге, Прилужја, Добротина и Грачанице током свог боравка на мору имаће низ активности које ће их, као и њихове претходнике, испунити незаборавним успоменама.

Француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово и Метохију“ у сарадњи са Епархијом рашко-призренском и косовско-метохијском, већ осми пут организује љетовање за дјецу са Косова и Метохије.

Djeca U Tivtu 2Djeca U TivtuГујон је говорио о утисцима које носи са ових путовања, о томе како му тешко пада што му је забрањен улазак на Косово што га спречава да се сретне са својим пријатељима да организује разне активности које ХО “Солидарност за Косово” има на Космету, и како је приликом сусрета са манастиром Високи Дечани одлучио да прими православну вјеру.

Објаснио је да љубав према српском народу носи из своје породице, која је као часна француска пороцица схватала неправду која се наноси нашем народу и дијелила наш бол. Одатле је и потекла идеја о оснивању хуманитарне организације “Солидарност за Косово“ која сада броји 30 волонтера и 12. 000 донатора а чија је жеља да покаже Србима са Косова да нису сами и да имају још много пријатеља у свијету, и осим материјалне ћели да пружи српском народу на првом мјесту моралну подршку.