Pocelo Saslusanje Beranskih Svestenika

Беранци пред Судом бране своје свештенство: Почела саслушања беранских свештеника

Данас је у беранском Основном суду саслушање пет беранских свештеника, због традиционалне литије у том граду на Ђурђевдан.

Велики број грађана Берана се окупио испред зграде Суда, и поручују да се неће разићи док се оптужбе не одбаце. Не дамо светиње, не дамо свештенике узвикују испред суда.

Испред су се окупили породице свештеника, пријатељи, вјерни народ, општински функционери, а како сазнајемо међу њима и одборник ДПС Радош Раичевић који је био на свакој литији.

Окупљени народ узвикује и „јави се Марко“, обраћајући се надлежном тужиоцу Марку Бојовићу.

Пред судом ће се данас наћи свештеници Ристић Драган, Миловановић Стефан, Вешовић Вуксан, Драгојевић Предраг, Цицмил Милош због традиционалне литије у том граду, у току које се према ријечима Тужилаштва није поштовала прописана дистанца

Архијерејски намјесник берански протојереј ставрофор Драган Ристић казао је тада за Радио Светигору да је литија која је за Ђурђевдан прошлa улицама Берана одржана неколико сати раније него претходних година управо како би се избјегла масовна окупљања грађана и како би се испоштовале мјере сузбијања коронавируса које је прописало Национално координационо тијело за спрјечавање ширења заразних болести.

„Ми се не плашимо јер као што је Христос казао – Ми нисмо од овога свијета, па нека онда и они своје судове дају да видимо о чему је ријеч и је ли молитва у Црној Гори забрањена“, поручио је том приликом о. Драган.

Епархија будимљанско-никшићка