Отац Мирчета Шљиванчанин

Бесједа оца Мирчете Шљиванчанина на Петровдан у Саборном храму у Подгорици

Име: 12.07.2020 otac Mirceta Petrovdan; Опис: Бесједа оца Мирчете Шљиванчанина на Петровдан у Саборном храму у Подгорици Тип: audio/mpeg

На празник када наша Света црква прославља првоврховне апостоле Петра и Павла – Петровдан, у Саборном храму Христовог Васксрења у Подгорици одслужена је Света литургија, којом је началствовао протојереј Мирчета Шљиванчанин. Оцу Мирчети саслуживали су: протојереји-ставрофори Драган Митровић и Далибор Милаковић, као и протојереји Миладин Кнежевић, Бранко Вујачић и протођакон Владимир Јарамаз.

Сабранима коју су дошли да торжествено и саборно прославе овај празник, надахнутим пастирским словом обратио се началствујући протојереј Мирчета Шљиванчанин.

Зашто су апостоли тако важни у животу Цркве? Сама ријеч апостол значи онај који је изасланик, онај који је послат, који је вјесник. Дакле апостоли, ученици Христови су они који нам благовијесте и који нам доносе вијест о Христу, који нам говоре да је Христос живот и спасење и објављују нам Сина Божијег као спаситеља свијета. Зато су апостоли темељи Цркве, они нам својим животом и дјелом свједоче Христа Спаситеља”, казао је о. Мирчета.