Бијељина

Бијељина: Хиљаде вјерника на молебану у знак подршке браћи у Црној Гори

Име: 16.01.2020 Episkop Fotije; Опис: Хиљаде вјерника на молебану у знак подршке браћи у Црној Гори Тип: audio/mpeg

На хиљаде вјерника испунило је вечерас Саборни храм рођења Пресвете Богородице у Бијељини и плато испред њега на молебану којим се даје подршка Србима и Српској православној цркви /СПЦ/ у Црној Гори, који су угрожени дискриминаторским Законом о слободи вјероисповијести.

Молебану, који је служио Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије, осим представника борачких организација из свих мјеста у регији, присуствовали су чланови навијачких удружења, омладинских организација, мноштво дјеце, окупљених под заставом Републике Српске и са поруком охрабрења браћи.

Владика Фотије је рекао да су Срби у Црној Гори и на Косову и Метохији данас распети и да све ране српског народа боле сваког Србина, гдје год да живи.

Након молебана за одбрану права Српске православне цркве /СПЦ/ и српског народа у Црној Гори, који је синоћ у Саборном храму у Бијељини служио Његово преосвештенства епископ зворничко-тузлански Фотије, на главном градском тргу је одржан скуп подршке са којег су хиљаде окупљених поручили – снага српске слоге биће пораз врагу.