Bijeljina

Bijeljina: Hiljade vjernika na molebanu u znak podrške braći u Crnoj Gori

Ime: 16.01.2020 Episkop Fotije; Opis: Hiljade vjernika na molebanu u znak podrške braći u Crnoj Gori Tip: audio/mpeg

Na hiljade vjernika ispunilo je večeras Saborni hram rođenja Presvete Bogorodice u Bijeljini i plato ispred njega na molebanu kojim se daje podrška Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/ u Crnoj Gori, koji su ugroženi diskriminatorskim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

Molebanu, koji je služio Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, osim predstavnika boračkih organizacija iz svih mjesta u regiji, prisustvovali su članovi navijačkih udruženja, omladinskih organizacija, mnoštvo djece, okupljenih pod zastavom Republike Srpske i sa porukom ohrabrenja braći.

Vladika Fotije je rekao da su Srbi u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji danas raspeti i da sve rane srpskog naroda bole svakog Srbina, gdje god da živi.

Nakon molebana za odbranu prava Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i srpskog naroda u Crnoj Gori, koji je sinoć u Sabornom hramu u Bijeljini služio Njegovo preosveštenstva episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, na glavnom gradskom trgu je održan skup podrške sa kojeg su hiljade okupljenih poručili – snaga srpske sloge biće poraz vragu.