Јереј Блажо Божовић

Бесједа свештеника мр Блажа Божовића, пароха подгоричког у цркви Светог Ђорђа под Горицом у недељу 12. новембра 2017. године

Бесједа свештеника мр Блажа Р. Божовића, пароха подгоричког при цркви Светог Ђорђа под Горицом, коју је одржао после прочитаног јеванђења у току литургијског сабрања у цркви Светог Ђорђа, 12. новембра 2017. године.

Светом Литургијом у Цркви Светог Ђорђа под Горицом, началствовао је јереј Блажо Божовић, уз саслужење протојереја ставрофора Милете Кљајевића и многобројног верног народа који је пристизао у порту овог древног храма.

Прочитавши Свето Јеванђеље о човеку кога су демони мучили а које је описано код Апостола Матеја, Марка и Луке још 2000 година раније – интересантном беседом,  началствујући свештенослужитељ јереј Блажо  Божовић обратио се присутнима, осврћићу се на догађај од претходног дана, који се десио у Подгорици, подсећајући све нас на ријечи Светог Владике Николаја Велимировића: “Главна је особина људи који су опседнути ђаволима, да чине само пакост и зло – будући да су обнажени од свакога добра”.