Jerej Blažo Božović

Besjeda sveštenika mr Blaža Božovića, paroha podgoričkog u crkvi Svetog Đorđa pod Goricom u nedelju 12. novembra 2017. godine

Besjeda sveštenika mr Blaža R. Božovića, paroha podgoričkog pri crkvi Svetog Đorđa pod Goricom, koju je održao posle pročitanog jevanđenja u toku liturgijskog sabranja u crkvi Svetog Đorđa, 12. novembra 2017. godine.

Svetom Liturgijom u Crkvi Svetog Đorđa pod Goricom, načalstvovao je jerej Blažo Božović, uz sasluženje protojereja stavrofora Milete Kljajevića i mnogobrojnog vernog naroda koji je pristizao u portu ovog drevnog hrama.

Pročitavši Sveto Jevanđelje o čoveku koga su demoni mučili a koje je opisano kod Apostola Mateja, Marka i Luke još 2000 godina ranije – interesantnom besedom,  načalstvujući sveštenoslužitelj jerej Blažo  Božović obratio se prisutnima, osvrćiću se na događaj od prethodnog dana, koji se desio u Podgorici, podsećajući sve nas na riječi Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića: “Glavna je osobina ljudi koji su opsednuti đavolima, da čine samo pakost i zlo – budući da su obnaženi od svakoga dobra”.