Prevlaka

Братство Светог Арсенија на Литургији у цркви крстионици на Михољској Превлаци

Име: 28.06.2019 OTAC ZELJKO CALIC Prevlaka; Опис: Братство Светог Арсенија на Литургији у цркви крстионици на Михољској Превлаци Тип: audio/mpeg

Чланови братства Светог Арсенија Сремца из Даниловграда, предвођени парохом даниловградским протојерејем Жељком Ћалићем, учестовали су у данашњем литургијском сабрању уочи Видовдана, на празник Светог Пророка Јелисеја и Светог Патријарха цариградског Методија, у црквици-крстионици Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца у манастиру Светих Архангела на Михољској Превлаци.

После Литургије монасима и сабраном вјерном народу бесједом се обратио протојереј Жељко Чалић, који је говорио о Цркви Божијој, парчету Неба на земљи.

Он је похвалио жртву и љубав игумана манастира архимандрита Бенедикта са братством, оца Мијајла Бацковића  и вјерних који се мјесецима окупљају око цркве-крстионице и чувају светињу.

После литургије о. Мијајло Бацковић је чланове братства Светог Арсенија Сремца упознао са светињом Превлачког манастира и његовом значају за Српску цркву.

Александар Вујовић