Prevlaka

Bratstvo Svetog Arsenija na Liturgiji u crkvi krstionici na Miholjskoj Prevlaci

Ime: 28.06.2019 OTAC ZELJKO CALIC Prevlaka; Opis: Bratstvo Svetog Arsenija na Liturgiji u crkvi krstionici na Miholjskoj Prevlaci Tip: audio/mpeg

Članovi bratstva Svetog Arsenija Sremca iz Danilovgrada, predvođeni parohom danilovgradskim protojerejem Željkom Ćalićem, učestovali su u današnjem liturgijskom sabranju uoči Vidovdana, na praznik Svetog Proroka Jeliseja i Svetog Patrijarha carigradskog Metodija, u crkvici-krstionici Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca u manastiru Svetih Arhangela na Miholjskoj Prevlaci.

Posle Liturgije monasima i sabranom vjernom narodu besjedom se obratio protojerej Željko Čalić, koji je govorio o Crkvi Božijoj, parčetu Neba na zemlji.

On je pohvalio žrtvu i ljubav igumana manastira arhimandrita Benedikta sa bratstvom, oca Mijajla Backovića  i vjernih koji se mjesecima okupljaju oko crkve-krstionice i čuvaju svetinju.

Posle liturgije o. Mijajlo Backović je članove bratstva Svetog Arsenija Sremca upoznao sa svetinjom Prevlačkog manastira i njegovom značaju za Srpsku crkvu.

Aleksandar Vujović