Piperi

Ćelija Piperska proslavila svoju slavu

Ime: 02.06.2018 Mitropolit Piperi; Opis: Ćelija Piperska proslavila svoju slavu Tip: audio/mpeg

Manastir Ćelija Piperska  danas je proslavio svoju slavu – praznik Prepodobnog Stefana Piperskog. Svetu arhijerejsku liturgiju služio je Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom i vjernim narodom koji se tradicionalno na ovaj dan sabira kako iz Crne Gore tako iz svih krajeva gdje žive potomci čuvenog plemena Piperi.

Nakon pročitanog Jevanđelskog začala Mitropolit je kazao da se milioni ljudi kroz vijekove trude, isto kao i u Hristovo vrijeme, da se dotaknu moći Božanske, sile Duha Svetoga koja je po Njegovom blagoslovu sišla na prve Hristove učenike i koja neprekidno silazi na sve one koji se sabiraju u Njegovo ime želeći da Ga se dotaknu.

Nakon rezanja slavskog kolača mitropolit je istakao da je ozvaničenje čedomorstva najopakija bolest savremenog čovječanstava i da zato Crkva Božija blagosilja one koji ispunjavaju zapovjest Božiju, Tajnu svetinje braka.

Tom povodom odlikovao je Zlatnim likom Svetoga Petra II Lovćenskog tajnovidca Darka i Aleksandru Ašanin iz Podgorice, dobrotvore manastira Ćelija Piperska, uz obrazloženje što su se rodivši petoro djece, potrudili da ispune Božiju zapovjest Rađajte se, množite se i napunite zemlju i vladajte njome.

Ovo divno Sabranje u čast Božijeg ugodnika Prepodobnog Stefana Piperskoga je nastavljeno oko trpeze ljubavi.