Protojerej Slobodan Jokic

Честица моштију Светог Нектарија Егинског биће свечано дочекана и изложена у Саборном храму у Никшићу

Име: 15.06.2018 Otac Slobodan Jokic dolazak mostiju u Niksic; Опис: Честица моштију Светог Нектарија Егинског биће свечано дочекана и изложена у Саборном храму у Никшићу Тип: audio/mpeg

Честица моштију Светог Нектарија Егинског биће свечано дочекана и изложена на поклоњење и цјеливање вјерном народу у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, у суботу 16. јуна у 18 часова, када ће се служити Велико бдјеније и акатист Светитељу.

Сјутрадан, у недјељу 17. јуна, свештенство ће,са почетком у 9 часова,служити свету Литургију, као и Вечерњу службу са акатистом Светом Нектарију, у 18 часова.

У понедјељак 18. јуна, након одслужене Литургије, Свете мошти ће бити испраћене из никшићког Саборног храма и однијете до мјеста, гдје се у Никшићу гради црквени Спортско-омладински центар посвећен, управо овом великом светитељу и исцјелитељу.

Протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки позива вјернике да дођу на поклоњење Светим моштима Егинског Чудотворца, чија личност  је по много чему слична са Светим Василијем Острошким, небеским заштитником Никшића и његових житеља.

 

Plakat Niksic

Разговар са о. Слободаном Јокићем водила Сенка Чоловић Шумић.