Jasenovac3

Цетињски богослови обишли великомученички Јасеновац , Доњу Градину, Сремске Карловце и фрушкогорске манастире

Име: 24.03.2012-JASENOVAC; Опис: Цетињски богослови обишли великомученички Јасеновац , Доњу Градину, Сремске Карловце и фрушкогорске манастире Тип: audio/mpeg

 СВЕТИ НОВОМУЧЕНИЦИ ЈАСЕНОВАЧКИ МОЛИТЕ БОГА ЗА НАС!

Цетињски богослови обишли великомученички Јасеновац , Доњу Градину, Сремске Карловце и фрушкогорске манастире

 

Ученици четвртог разреда Богословије Светог Петра Цетињског, који су полазници XVII генерације обновљене Цетињске Богословије (2008-2013), у периоду од 23. до 26. марта 2012. године, предвођени са својим разредним старешином ђаконом Павлом Љешковићем и проф. Александром Вујовићем, др Сашом Зејаком, г. Миладином Чолаковићем и г. Борисом Љешковићем, обишли су великомученички Јасеновац, Доњу Градину, Козарску Дубицу, Дракулић, Драксенић, Сремске Карловце и фрушкогорске манастире.

Поштовани слушаоци Радио Светигоре, драга браћо и сестре, у емисији ће те чути бесједе свештеника пакрачког Ђорђа Теодоровића који је у току Литургије у Јасеновцу 24. марта поздравио поклонике у име Његовог Преосвештенства Епископа Славонског г. Саве, који је благословио ученике након литургије.

После се отишло код споменика мученицима Јасеновачким гдје је након одржаног парастоса бесједио ђакон Павле Љешковић. Пут их је даље водио у Доњу Градину, гдје их је водич Дејан Мотл провео и упознао са овим стравичним логором. Чућете и поздраве свештеника Станка Лакетића у Козарској Дубици и свештеника Срђана Рољића у Дракулићу.

Доносимо и тонски запис говора др. Саше Зејака из Никшића који је у име гостију поздравио богослове цетињске и карловачке богословије у Сремским Карловцима, као и разговор богослова са уваженим академиком и професором др Владетом Јеротићем у манастиру Велика Ремета.

СВЕТИ НОВОМУЧЕНИЦИ ЈАСЕНОВАЧКИ МОЛИТЕ БОГА ЗА НАС!

Александар Вујовић