Podi

Crkva u Podima kod Herceg Novog proslavila hramovnu slavu

Ime: 22.10.2018 Slava crkve u Podima; Opis: Crkva u Podima kod Herceg Novog proslavila hramovnu slavu Tip: audio/mpeg

Crkva Svetih mučenika Sergija i Vakha u hercegnovskom naselju Podi proslavila je svoju hramovnu slavu. Svetom liturgijom načalstvovao je jeromonah Makarije iguman manastira Savina uz sasluženje više sveštenika i molitveno učešće velikog broja vjernika.

20181020 102311 576x1024Prisutni vjernici imali su danas posebnu radost i blagoslov jer su bili u prilici da se poklone i cjelivaju Sveto jevanđelje koje je pripadalo Svetom vladici Nikolaju Velimiroviću. Ovo Jevanđelje je Sveti vladika Nikolaj koristio i svakodnevno čitao za vrijeme svog boravka u logoru Dahau. Čudnim putevima Gospodnjim dospjelo je u posjed oca Vida Vukovića sa amanetom da ga dalje na čuvanje preda onome ko će ga biti dostojan. Ovih dana će, kako je otac Vido objasnio, ovo Sveto jevanđelje biće predato na čuvanje Mitropolitu crnogorsko-primorskom g. Amfilohiju.

Nakon trokratne litije uz blagosiljanje slavskog kolača i bogonadahnute besjede kojom se obratio iguman Makarije, ocima se zahvalio starješina hrama otac Aleksandar Papić i pozvao sve prisutne da sabranje nastave uz trpezu ljubavi.

Irena Papić