Plakat Cudotvorna Ikona

Чудотворна икона Пресвете Богородице – Побједитељнаја у Црној Гори

Из Руске православне цркве у суботу, 20. јула, у Црну Гору долази на благослов чудотворна икона Пресвете Богородице – Побједитељнаја, која ће до петка, 26. јула обилазити храмове и цркве Митрополије црногорско-приморске и будимљанско – никшићке.

Прво одредиште Иконе је Храм Свете Тројице у Будви, гдје ће стићу у суботу у 20 часова. У недјељу и понедјељак, 21. и 22. јула, Побједитељнаја ће бити изложена у Храму Светог Јована Владимира у Бару.

У манастиру Михољска превлака вјерни ће моћи да цјеливају икону 23. јула, када ће се служити и Литургија, са почетком у 8 часова.

Plakat Cudotvorna Ikona PodgoricaЧудотворна икона ће стићи у Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици у уторак у 19 часова, када ће се служити и вечерња служба. Икона ће бити изложена на поклоњење, цјеливање и благослов вјерном народу и сјутрадан, 24. јула, током Свете литургије. Након тога  икона Побједитељнаја ће кренути у даљи обилазак светиња наше Цркве.

Истог дана вјерни ће моћи да се поклоне икони Пресвете Богородице на Жабљаку, гдје ће се у Храму Преображења Господњег у 18 часова служити вечерња. Свој пут Чудотврона икона наставља 25. јула ка Беранама, гдје ће вјернима бити изложена на благослов у Ђурђевим ступовима.

Чудотворна икона Пресвете Богородице – Побједитељнаја, током Литругије и Вечерње службе 26. јула, благословиће и Сабор православне омладине на Михољској превлаци.