Ким 2

 Даниела Томашевић уредник Радија “Контакт плус” из Косовске Митровице- “Надамо се да ће ситуација у Косовској Митровици бити мирна”

 “Надамо се да ће ситуација у Косовској Митровици бити мирна. Цио живот живимо у нади да ће бити боље“

Даниела Томашевић уредник Радија Контакт плус из Косовске Митровице“Јединица за економски криминал при Kосовској полицији, јутрос око 9 сати је у Северном дијелу Kосовске Митровице, почела акцију против, како правдају, кријумчарења робе. У међувремену, незадовољни грађани Kосовске Митровице, окупили су се и блокирали једну од главних раскрсница у граду“- јавила је нашем Радију Даниела Томашевић уредник Радија ,,Контакт плус“ из Косовске Митровице.

Даниела каже да су бацане шок бомбе и сузавци, а има и повријеђених.

,,Kасније се интервентна јединица Kосовске полиције упутила у Звечан, гдје је, такође, било сукоба. Полиција је користила сузавац и шок-бомбе, док је из ватреног оружја је рањен младић српске националности. У овим акцијама, повријеђено је 10 особа српске националности, од којих једна теже. У Kосовској Митровици тренутно је мирно. Грађани су се у међувремену разишли. Тренутно не раде ни поједини угоститљски објекти и трговине“- казала је Даниела.

Уредник ,,Контакт плус“ Радија Даниела Томашевић каже да се у међувремену огласила и Kосовска полиција, која је навела да су се сличне акције спроводиле у више региона на Kосову, али да је једино у Kосовској Митровици пружен отпор и да је у том обрачуну повријеђено шест полицајаца, од чега пет албанске и један српске националности. Према наводима полиције, повријеђена и једна особа, за коју се сумња да је умијешана у напад на полицајце.

,,Епархија рашко-призренска позвала је на смиривање ситуације на сјеверу Kосова и апеловали су на KФОР и ЕУЛЕX да хитно успоставе мир и ред и заштите грађане од насилног понашања Kосовске полиције, а грађане да покажу максималну уздржаност.

Предсједник Србије, Александар Вучић, се овим поводом данас упутио у Рашку на хитан састанак са представницима Срба на Kосову и Метохији.

Док се косовски премијер, Аљбин Kурти, огласио на Фејсбуку рекавиши да је данашња акција спроведена у „склопу борбе против кријумчарења“ и позвао на смањење тензија, додајући да је акција Kосовске полиције завршена“- извијестила је Даниела.

Доктор Златан Елек в.д, директор КБЦ Косовска Митровица казао је данас Радију „Контакт плус“ из Митровице у у данашњој акцији специјалних јединица косовске полиције, није повријеђен само Срећко Софронијевић и осталих десет људи из Косовске Митровице и Звечана повријеђен је цио српски народ на Сјеверу Косова.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је рекао да су Косовска Митровица и Звечан засути рафалима и да се припадници специјалних јединица косовске полиције “сукобљавају са голоруким народом”.