Pomen 2

Danilovgrad: Vojnici nisu dozvolili parohu i predstavnicima Crkvene opštine da odaju poštu Stajiću

Ime: 24.03.2019 Danilovgrad O. Zeljko Calic; Opis: U Danilovgradu služena zaupokojena Liturgija i parastos žrtvama NATO bombardovanja iz 1999. godine Tip: audio/mpeg

I ove godine, u kasarnama Vojske Crne Gore, nije bilo moguće odati poštu vojnicima koji su poginuli u toku agresije NATO alijanse 1999. godine.

Danilovgrad 1Danilovgrad 2Vojnici kasarne Milovan Šaranović u Danilovgradu nijesu dozvolili mesnom parohu Željku Ćaliću, predstavnicima Crkvne opštine i Udruženja Bijeli Pavle da zapale svijeće i polože vijenac na mjesto na kom je prije dvije decenije život izgubila prva žrtva Nato agresije, vojnik Saša Stajić.

Vojnik koji je zatvorio kapiju pred okupljenima nije obrazložio zbog čega ne mogu ući u kasarnu.

Navodno, oni su nešto ranije dozvolili Stajićevim roditeljima da polože cvijeće na mjesto na kom je Beograđanin izgubio život.

Saša je poginuo 24. marta 1999. prilikom bombardovanja kasarne u Danilovgradu, gdje je služio redovnu vojsku. Prva je žrtva Nato agresije na Srbiju i Crnu Goru.

DanilovgradPrethodno je jutros na drugu nedjelju Velikog posta, povodom dvadesete godišnjice od početka zločinačkog NATO bombardovanja, u hramu svete Tekle u Danilovgradu Svetu liturgiju i parastos svim žrtvama ovog bombardovanja služio nadležni paroh protojerej Željko Ćalić.

Ovom prilikom sabranima se besjedom obratio nadležni paroh sveštenik Željko Ćalić.

Istoričar Pero Radonjić nakon parastosa žrtvama zločinačkog NATO bombardovanja u crkvi Svete Tekle u Danilogradu je poručio.

Nije bilo dozvoljeno položiti vijenac na spomenik žrtvama koji se nalazi unutar kasarne u Maslinama u Podgorici.