Превлака

Дејан Пипер први допливао до часног крста на Михољској Превлаци

PrevlakaТивћанин Дејан Пипер допливао је први до часног крста и предао га Анђели Томашевић, једној од учесница традиционалног Богојављенског пливања на Михољској Превлаци. Учествовало је шесдесетак пливача међу којима су биле и четири дјевојке, а догађају је присуствовао велики број Тивћана. Занимљиво је да је Дејан брат Бошка Пипера који је четири пута први допливао до крста на Михољској Превлаци, испред Арсенија Брајковића чији је брат Данило такође био побједник Богојављенског пливања на Михољској Превлаци. Часни крст у море је из барке спустио игуман манастара Михољска Превлака, архимандрит Бенедикт који је учесницима пливања уручио поклоне у духовном центру манастира гдје је за бројне учеснике и госте приређена трпеза љубави.

„Нека Бог све вас благослови, све учеснике, оне који су се трудили и дошли на ову радост. Имамо онај олимпијски принцип „важно је учествовати“. Радујемо се што смо имали оволико учесника који су дали свој допринос и жртву за овај дан. Наш брат Дејан Пипер је стигао први до крста и уручио нашј сестри у Христу, Анђели. То је добро дјело и подвиг“, рекао је игуман Бенедикт, честитајући свим учесницима Богојављење традиционалним поздравом „Бог се јави“.

Prevlaka 1Дејан Пипер је изразио задовољство што је након брата Бошка и сам допливао први до часног крста. „Сви ми који смо учествовали смо данас витезови и побједници. Не само ја већ сви који су пливали. Мој брат је четири године први допливао до крста. Он ове године није учествовао, ја сам га замијенио и опет је успјех остао нашој породици. То је велика част и благослов. Надам се да ће нас и следећих година послужити срећа, па да опет учествујемо“, рекао је овај 25-годишњи младић из Тивта. Анђелу је каже примијетио и предао јој крст јер била једна о малобројних дјевојака која је пливала. „Она је за мене витез, а ја сам само био један у групи момака“, поручио је Дејан Пипер.

Захвалност Дејану изразила је Анђела Томашевић, једна од млађих учесница пливања међу којима је било и неколико младића и дјевојака из Русије. „Пливала сам и прошле године. Драго ми је што ми је Дејан предао крст, свака му част. Пливам због Бога, због своје вјере. Ово ми значи све“, рекла је Анђела.