Prevlaka

Dejan Piper prvi doplivao do časnog krsta na Miholjskoj Prevlaci

PrevlakaTivćanin Dejan Piper doplivao je prvi do časnog krsta i predao ga Anđeli Tomašević, jednoj od učesnica tradicionalnog Bogojavljenskog plivanja na Miholjskoj Prevlaci. Učestvovalo je šesdesetak plivača među kojima su bile i četiri djevojke, a događaju je prisustvovao veliki broj Tivćana. Zanimljivo je da je Dejan brat Boška Pipera koji je četiri puta prvi doplivao do krsta na Miholjskoj Prevlaci, ispred Arsenija Brajkovića čiji je brat Danilo takođe bio pobjednik Bogojavljenskog plivanja na Miholjskoj Prevlaci. Časni krst u more je iz barke spustio iguman manastara Miholjska Prevlaka, arhimandrit Benedikt koji je učesnicima plivanja uručio poklone u duhovnom centru manastira gdje je za brojne učesnike i goste priređena trpeza ljubavi.

„Neka Bog sve vas blagoslovi, sve učesnike, one koji su se trudili i došli na ovu radost. Imamo onaj olimpijski princip „važno je učestvovati“. Radujemo se što smo imali ovoliko učesnika koji su dali svoj doprinos i žrtvu za ovaj dan. Naš brat Dejan Piper je stigao prvi do krsta i uručio našj sestri u Hristu, Anđeli. To je dobro djelo i podvig“, rekao je iguman Benedikt, čestitajući svim učesnicima Bogojavljenje tradicionalnim pozdravom „Bog se javi“.

Prevlaka 1Dejan Piper je izrazio zadovoljstvo što je nakon brata Boška i sam doplivao prvi do časnog krsta. „Svi mi koji smo učestvovali smo danas vitezovi i pobjednici. Ne samo ja već svi koji su plivali. Moj brat je četiri godine prvi doplivao do krsta. On ove godine nije učestvovao, ja sam ga zamijenio i opet je uspjeh ostao našoj porodici. To je velika čast i blagoslov. Nadam se da će nas i sledećih godina poslužiti sreća, pa da opet učestvujemo“, rekao je ovaj 25-godišnji mladić iz Tivta. Anđelu je kaže primijetio i predao joj krst jer bila jedna o malobrojnih djevojaka koja je plivala. „Ona je za mene vitez, a ja sam samo bio jedan u grupi momaka“, poručio je Dejan Piper.

Zahvalnost Dejanu izrazila je Anđela Tomašević, jedna od mlađih učesnica plivanja među kojima je bilo i nekoliko mladića i djevojaka iz Rusije. „Plivala sam i prošle godine. Drago mi je što mi je Dejan predao krst, svaka mu čast. Plivam zbog Boga, zbog svoje vjere. Ovo mi znači sve“, rekla je Anđela.