Otac Mirčeta Šljivančanin

Detinjci molitveno proslavljeni u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici

U treću nedjelju pred Božić, na Detinjce, 17. decembra 2017. godine, na dan kada naša Sveta Crkva proslavlja i Svetu Velikomučenicu Varvaru i prepodobnog Jovana Damaskina, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, odslužena je Sveta Liturgija.

Svetom Liturgijom načalstvovao je  protojerej Mirčeta Šljivančanin, a sasluživali su mu : protojerej-stavrofor Dragan Mitrović, kao i protojereji Dalibor Milaković i Branko Vujačić.

Djetinjci

Na Svetoj službi Božijoj odgovarali su i pjevali članovi mješovite pjevnice pri Sabornom hramu, kao i članovi hramovnog hora : “Sveti Apostol i Jevanđelista Marko” koji je pod diringetskom palicom mr Ljudmile Radović.

Sabranom vjernom narodu u ovome Svetome hramu obratio se ovom prilikom načalstvujući protojerej Mirčeta Šljivančanin.

Nakon Svetog Pričešća sveštenstvo Sabornog hrama je prerezalo i osveštalo slavski kolač zajedno sa vjernim narodom, djecom i članovima hramovnog hora “Sveti Apostol i Jevanđelista Marko” koji je upravo ovom prilikom proslavio svoju krsnu slavu – praznik Svetog Jovana Damaskina, kao i jubilej – 25. godina postojanja.

Vjeronauka

Tokom dijeljenja antidora (nafore) predstavljen i podijeljen svima prisutnima i šesti broj časopisa „Crkva je život“ koji uređuje vjeroučitelj Pavle Božović sa polaznicima starije grupe škole vjeronauke sa Sabornog hrama.

Ovo izdanje časopisa koje nosi naziv : “Dobrodošao Hriste” je u cjelosti posvećeno prazniku Detinjci.

Djetinjci Podgorica

U nastavku po završetku Svete Liturgije u kripti Sabornog hrama evharistijsko zajedničarenje je nastavljeno kroz slavsku trpezu koju su članovi hramovnog hora pripremili za sve prisutne, a takođe je evharistijsko sabranje u kripti Hrama bilo još bogatije i za prigodan dječiji program koji su povodom praznika Detinjaca pripremila i izvela djeca škole vjeronauke pri Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici koju već godinama uspješno vode vjeroučitelji Pavle Božović i Ana Nenadić.