Djakon Pavle Bozovic

Ђакон Павле Божовић добитник признања Завода за трансфузију крви Црне Горе

Завод за трансфузију крви Црне Горе данас је додијелио захвалницу ђакону Павлу Божовићу, као активном младом даваоцу крви, поводом Дана великог срца.

Признање као активни давалац ветеран, добио је господин Зоран Балабан, а за посебан допринос давалаштву, признање су добили студенти Медицинског факултета.

Ђакон Павле је овом приликом позвао све младе људе да постану добровољни даваоци крви. ”Ради се аутентичној прилици да пружимо братску руку помоћи човјеку у најтежим тренуцима борбе за одбрану светиње живота. И више од тога, ради се о посебном животном ставу”, рекао је и нагласио да, добровољни давалац значи дјелатно вјеровати у универзално братство свих људи.

Наша крв даје се свакоме коме је потребна без обзира на све разлике које нас одвајају једне од других. На овом свијету има хиљаде нација, још више језика и вјера, али да смо једно свједочи наша крв – сви се можемо смјестити у само четири позитивне или негативне крвне групе”, додао је.

Ђакон је поручио младима да не одлажу одлуку и да се одазову позиву да постану добровљни даваоци крви.

Сви заинтересовани Подгоричани, могу се колико сада укључити у рад друштва “Свети новомученици момишићки” и постати дио велике породице добровољних давалаца.