Djakon Pavle Bozovic

Đakon Pavle Božović dobitnik priznanja Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore

Zavod za transfuziju krvi Crne Gore danas je dodijelio zahvalnicu đakonu Pavlu Božoviću, kao aktivnom mladom davaocu krvi, povodom Dana velikog srca.

Priznanje kao aktivni davalac veteran, dobio je gospodin Zoran Balaban, a za poseban doprinos davalaštvu, priznanje su dobili studenti Medicinskog fakulteta.

Đakon Pavle je ovom prilikom pozvao sve mlade ljude da postanu dobrovoljni davaoci krvi. ”Radi se autentičnoj prilici da pružimo bratsku ruku pomoći čovjeku u najtežim trenucima borbe za odbranu svetinje života. I više od toga, radi se o posebnom životnom stavu”, rekao je i naglasio da, dobrovoljni davalac znači djelatno vjerovati u univerzalno bratstvo svih ljudi.

Naša krv daje se svakome kome je potrebna bez obzira na sve razlike koje nas odvajaju jedne od drugih. Na ovom svijetu ima hiljade nacija, još više jezika i vjera, ali da smo jedno svjedoči naša krv – svi se možemo smjestiti u samo četiri pozitivne ili negativne krvne grupe”, dodao je.

Đakon je poručio mladima da ne odlažu odluku i da se odazovu pozivu da postanu dobrovljni davaoci krvi.

Svi zainteresovani Podgoričani, mogu se koliko sada uključiti u rad društva “Sveti novomučenici momišićki” i postati dio velike porodice dobrovoljnih davalaca.