foto jutjub printskrin

Đakon prof. dr Zdravko Jovanović: „Ovaploćenje Hristovo u biblijskoj i patrističkoj misli i u savremenoj teologiji i praksi Crkve”

Ime: 11.01.2021 Katedra dr Zdravko Jovanovic Ovaplocenje Hristovo u biblijskoj i patristickoj misli i u savremenoj teologiji i praksi Crkve; Opis: Ovaploćenje Hristovo u biblijskoj i patrističkoj misli i u savremenoj teologiji i praksi Crkve Tip: audio/mpeg

U serijalu Katedra, emitujemo predavanje koje je održao đakon prof. dr Zdravko Jovanović, vanredni profesor na Katedri za patrologiju na Pravoslavnom Bogoslovskog Fakultetu Univerziteta u Beogradu, januara 2015. godine u parohijskom domu pri Crkvi svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu pod nazivom „Ovaploćenje Hristovo u biblijskoj i patrističkoj misli i u savremenoj teologiji i praksi Crkve“.

Božija volja da sve što je stvoreno postoji večno realizovana je u rođenju Hristovom. Mi nemamo drugi način da istinski postojimo ako se ne sjedinimo sa Bogom u očovečenom Sinu Božijem. A to činimo postajući aktivni sudeonici u životu Crkve, istakao je đakon prof. dr Zdravko Jovanović.