Mladi Za Kosmet

Дођите у суботу у подгорички Саборни храм да заједно запјевамо “Догодине у Призрену“

Име: 09.11.2018 Pavle Boyovic Mladi za Kosmet; Опис: Дођите у суботу у подгорички Саборни храм да заједно запјевамо "Догодине у Призрену“ Тип: audio/mpeg

Павле Божовић најављује прославу десет година рада “Младих за Космет“ и хуманитарни концерт на коме ће пјевати Призренски богослови, “Београдски синдикат“ и Даница Црногорчевић

 

Pavle Bozovic
Павле Божовић

Хуманитарна организација „Млади за Космет –Подгорица“  десетогодишицу постојања прославиће у суботу и недјељу, 10. и 11.  новембра, хуманитарним концертом и предавањем у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

У суботу 10. новембра у 19 часова у крипти Саборног храма одржаће се хуманитарно вече “Догодине у Призрену“.

Вече ће својим концертом уљепшати ученици Призренске богословије, Даница Црногорчевић као и специјални гости, чланови Београдског синдиката.

Из организације „Млади за Космет“ саопштавају да је приход од ове хуманитарне вечери намијењен Богословији Св. Кирила и Методија у Призрену и нашем народу на Косову и Метохији.

Сви који желе да узму учешће у овој акцији прилог ће моћи да оставе у некој од кутија предвиђених за донације. Такође, прије и послије самог концерта посјетиоци ће моћи да купе неке од производа „Младих за Космет“ на продајном штанду у крипти храма, чиме ће такође дати свој допринос акцији “Догодине у Призрену“.

У недељу 11. новембра у 11 часова  у Крипти ће се одржати и разговор/предавање на тему ‘‘Утицај поп културе на систем вриједности“ у којем учествују чланови Београдског синдиката, Феђа Димовић, Бошко Ћирковић – Шкабо и Блажо Вујовић, као и архимандрит Иларион (Лупуловић) игуман манастира Драганац.

Хуманитарна организација “Млади за Космет “ основана је 2008. године на празник Светог Стефана Дечанског као одговор групе студената из Подгорице на признање независности тзв. државе Косово од стране црногорских  власти.

Главни задаци истакнути приликом оснивања ове организације су помоћ угроженом становништву на КиМ и подсјећање сународика на значај који има Космет и Косовски завјет.

“Млади за Космет“ су кроз свој десетогодишњи рад организовали велики број хуманитарних акција, трибина, предавања и путовања. Од прикупљених средстава помажу потребитима на Космету и у Црној Гори. Прикупљена средства на КиМ дистрибуирају преко Епархије рашко-призренске Српске православне цркве.

Прославу деценије хуманитарног рада “Младих за Космет“ из Подгорице најавио је један од оснивача организације наш колега Павле Божовић један од организатора прославе.