Dr Sonja Rakocevic

Др. Соња Ракочевић из Грачанице

Др. Соња Ракочевић из Грачанице: Италијанске хуманитарне организације помажу дјеци са Косова и Метохије

Име: 20. 11. 2018 Dr. Sonja Rakocevic Gracaniva; Опис: Италијанске хуманитарне организације помажу дјеци са Косова и Метохије Тип: audio/mpeg

Др. Соња Ракочевић из Грачанице: ,,Италијанске хуманитарне организације ”Братско срце” и ”Пријатељи манастира Дечани” помажу дјеци са Косова и Метохије“

 

Хуманитарне организације ”Братско срце” (Cuore de frateloo) и ”Пријатељи манастира Дечани” (Amici di Decani), већ двије године успјешно спроводе пројекат у оквиру којег је већседморо дјеце оперисано због срчаних сметњи, у клиници „Сан –Донато“, у Милану.

Преосвећени Епископ рашко-призренски Теодосије, освештао је у просторијама манастира Грачаница амбуланту, у којој ће се прегледати дјеца са срчаним сметњама. Освештавању су присуствовали представници ове двије италијанске хуманитартне организације. Новоотворена амбуланта ће радити у хуманитарне сврхе, по позиву и уз благослов владике Теодосија.

Овим поводом разговарали смо са педијатром у Дому Здравља Грачаница др Соњом Ракочевић која, после обављене едукације и обуке у Милану, на клиници „Сан-Донато“ координира радом у овој амбуланти.