Dr Sonja Rakocevic

Dr. Sonja Rakočević iz Gračanice

Dr. Sonja Rakočević iz Gračanice: Italijanske humanitarne organizacije pomažu djeci sa Kosova i Metohije

Ime: 20. 11. 2018 Dr. Sonja Rakocevic Gracaniva; Opis: Italijanske humanitarne organizacije pomažu djeci sa Kosova i Metohije Tip: audio/mpeg

Dr. Sonja Rakočević iz Gračanice: ,,Italijanske humanitarne organizacije ”Bratsko srce” i ”Prijatelji manastira Dečani” pomažu djeci sa Kosova i Metohije“

 

Humanitarne organizacije ”Bratsko srce” (Cuore de frateloo) i ”Prijatelji manastira Dečani” (Amici di Decani), već dvije godine uspješno sprovode projekat u okviru kojeg je većsedmoro djece operisano zbog srčanih smetnji, u klinici „San –Donato“, u Milanu.

Preosvećeni Episkop raško-prizrenski Teodosije, osveštao je u prostorijama manastira Gračanica ambulantu, u kojoj će se pregledati djeca sa srčanim smetnjama. Osveštavanju su prisustvovali predstavnici ove dvije italijanske humanitartne organizacije. Novootvorena ambulanta će raditi u humanitarne svrhe, po pozivu i uz blagoslov vladike Teodosija.

Ovim povodom razgovarali smo sa pedijatrom u Domu Zdravlja Gračanica dr Sonjom Rakočević koja, posle obavljene edukacije i obuke u Milanu, na klinici „San-Donato“ koordinira radom u ovoj ambulanti.