pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” Отац Велимир Јововић: “Увијек имајмо повјерења у Христа“

Име: 11. 10. 2020 Pitajte svestenika Otac Velimir Jovovic; Опис: Увијек имајмо повјерења у Христа Тип: audio/mpeg

Протојереј-ставрофор Велимир Јововић парох страшевинско-старотребјешко- кличевски на почетку емисије протумачио је Свето Јеванђеље на Осамнаесту недјељу по празнику Педесетнице.

Protojer Velimir Jovović“Као што су апостоли од простих рибара постали “ловци душа“ за Царство небеско тако и ми увијек и у свакој прилици имајмо повјерења у Господа“- каже отац Велимир.

Он је говорио и о празнику преподобног Киријака Отшелника који ћемо сјутра прославити и подсјетио на значај празника Покрова Пресвете Богородице.

“Не постоји људско срце на читавом свијету које може да воли људски род као што га воли Мајка Божија“- каже отац Велимир.

Говорећи о Михољским задушницама и значају помена за упокојене он каже да нам, када се растајемо са нашим ближњима, који се селе у вјечни живот, Црква Божија оставља живи контакт са њима кроз наше молитве, помене и приносе за душе њихове.

Отац Велимир је говорио и о пошасти нашег доба, вирусу корона који је, нажалост, однио многе животе, а биљежи се све више обољелих од ове болести. Како сачувати присебност и уз Божију помоћ надвладати и ово искушење, поучио нас је отац Велимир.

Парох страшевинско-старотребјешкокличевски је, у наставку емисије, одговарао на постављена питања наших слушалаца међу којима су се нашла и питања како одржати равнотежу између ума и срца, када почиње а када се завршава црквени дана, и друга питања на која можете чути одговоре у овој душекорисној емисији.