pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika” Otac Velimir Jovović: “Uvijek imajmo povjerenja u Hrista“

Ime: 11. 10. 2020 Pitajte svestenika Otac Velimir Jovovic; Opis: Uvijek imajmo povjerenja u Hrista Tip: audio/mpeg

Protojerej-stavrofor Velimir Jovović paroh straševinsko-starotrebješko- kličevski na početku emisije protumačio je Sveto Jevanđelje na Osamnaestu nedjelju po prazniku Pedesetnice.

Protojer Velimir Jovović“Kao što su apostoli od prostih ribara postali “lovci duša“ za Carstvo nebesko tako i mi uvijek i u svakoj prilici imajmo povjerenja u Gospoda“- kaže otac Velimir.

On je govorio i o prazniku prepodobnog Kirijaka Otšelnika koji ćemo sjutra proslaviti i podsjetio na značaj praznika Pokrova Presvete Bogorodice.

“Ne postoji ljudsko srce na čitavom svijetu koje može da voli ljudski rod kao što ga voli Majka Božija“- kaže otac Velimir.

Govoreći o Miholjskim zadušnicama i značaju pomena za upokojene on kaže da nam, kada se rastajemo sa našim bližnjima, koji se sele u vječni život, Crkva Božija ostavlja živi kontakt sa njima kroz naše molitve, pomene i prinose za duše njihove.

Otac Velimir je govorio i o pošasti našeg doba, virusu korona koji je, nažalost, odnio mnoge živote, a bilježi se sve više oboljelih od ove bolesti. Kako sačuvati prisebnost i uz Božiju pomoć nadvladati i ovo iskušenje, poučio nas je otac Velimir.

Paroh straševinsko-starotrebješkokličevski je, u nastavku emisije, odgovarao na postavljena pitanja naših slušalaca među kojima su se našla i pitanja kako održati ravnotežu između uma i srca, kada počinje a kada se završava crkveni dana, i druga pitanja na koja možete čuti odgovore u ovoj dušekorisnoj emisiji.