pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са Архимандритом Сергијем (Рекићем) настојатељ манастира Острог

Име: 29. 05. 2022-Pitajte svestenika-Otac Sergije Rekic; Опис: Емисија "Питајте свештеника" са Архимандритом Сергијем (Рекићем) Тип: audio/mpeg

Отац Сергије: “Освештајмо Христом свој живот јер љубав без Бога је опсесија која тражи своје“

Архимандрит Сергије (Рекић) настојатељ манастира Острог био је наш домаћин у емисији ,,Питајте свештеника“ Радија ,,Светигора“ на недјељу Слијепог, пету недјељу по Васкрсу, у недјељу 29. маја 2022. године.

Otac Sergije RekicНа почетку емисије отац Сергије је подијелио са нама своје утиске које носи са овогодишње прославље празника Светог оца нашег Василија Острошког у манастиру Острог а потом тумачио зачало из Светог Јеванђеља на Недјељу слијепог говорећи о духовном и тјелесном сљепилу, говорећи у наставку емисије о Светитељу из рода нашег кога данас прослављамо- Светом Вукашину из Клепаца.

,,Освештајмо Христом свој живот јер љубав без Бога је опсесија која тражи своје“- поручио је отац Сергије.
Отац Сергије је казао да је брат Вукашин сабрат манастира Острог данас прославио свој имендан на Светој литургији којом је отац Сергије началствовао у острошком скиту Јован до.

У наставку емисије отац Сергије је одговарао на постављена питања наших слушалаца међу којима су и следећа:

1. Шта се дешава кад се човјек упокоји, да ли је одмах тога свјестан и да ли на суд Божији одлази одмах или када дође свеопште Васкрсење“,
2. Како да се боримо са страстима?,
3. Ако је неко тешко болестан, у болници без наде на оздрављење и могућности да се упокоји у Господу у свом дому, како поступити, ако је родбина присутна у моменту смрти, да ли затражити да се упали свећа или отићи до прве цркве и упалити свећу, односно ако је присутан свештеник прислужити свећу у олтару?

И друга питања на која ћете одговор наћи ако одслушате ову емисију коју вам топло препоручујемо.