pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika” sa Arhimandritom Sergijem (Rekićem) nastojatelj manastira Ostrog

Ime: 29. 05. 2022-Pitajte svestenika-Otac Sergije Rekic; Opis: Emisija "Pitajte sveštenika" sa Arhimandritom Sergijem (Rekićem) Tip: audio/mpeg

Otac Sergije: “Osveštajmo Hristom svoj život jer ljubav bez Boga je opsesija koja traži svoje“

Arhimandrit Sergije (Rekić) nastojatelj manastira Ostrog bio je naš domaćin u emisiji ,,Pitajte sveštenika“ Radija ,,Svetigora“ na nedjelju Slijepog, petu nedjelju po Vaskrsu, u nedjelju 29. maja 2022. godine.

Otac Sergije RekicNa početku emisije otac Sergije je podijelio sa nama svoje utiske koje nosi sa ovogodišnje proslavlje praznika Svetog oca našeg Vasilija Ostroškog u manastiru Ostrog a potom tumačio začalo iz Svetog Jevanđelja na Nedjelju slijepog govoreći o duhovnom i tjelesnom sljepilu, govoreći u nastavku emisije o Svetitelju iz roda našeg koga danas proslavljamo- Svetom Vukašinu iz Klepaca.

,,Osveštajmo Hristom svoj život jer ljubav bez Boga je opsesija koja traži svoje“- poručio je otac Sergije.
Otac Sergije je kazao da je brat Vukašin sabrat manastira Ostrog danas proslavio svoj imendan na Svetoj liturgiji kojom je otac Sergije načalstvovao u ostroškom skitu Jovan do.

U nastavku emisije otac Sergije je odgovarao na postavljena pitanja naših slušalaca među kojima su i sledeća:

1. Šta se dešava kad se čovjek upokoji, da li je odmah toga svjestan i da li na sud Božiji odlazi odmah ili kada dođe sveopšte Vaskrsenje“,
2. Kako da se borimo sa strastima?,
3. Ako je neko teško bolestan, u bolnici bez nade na ozdravljenje i mogućnosti da se upokoji u Gospodu u svom domu, kako postupiti, ako je rodbina prisutna u momentu smrti, da li zatražiti da se upali sveća ili otići do prve crkve i upaliti sveću, odnosno ako je prisutan sveštenik prislužiti sveću u oltaru?

I druga pitanja na koja ćete odgovor naći ako odslušate ovu emisiju koju vam toplo preporučujemo.