Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa Igumanom manastira Savina jeromonahom Makarijem

Emisija ,,Pitajte sveštenika“ sa Igumanom manastira Savina jeromonahom Makarijem

Ime: 02.09. 2018 Pitajte svestenika Otac Makaarije Savinski; Opis: Emisija-Pitajte sveštenika sa Igumanom manastira Savina jeromonahom Makarijem Tip: audio/mpeg

Iguman Makarije: „Istinski Hrišćani su oni koji žive Bogom“

Otac MakarijeNa početku emisije Iguman Makarije tumačio je jevanđelsku priču, koja se čita na četrnaestu nedjelju po prazniku Pedesetnice „O braku Carevog Sina“.

,,I kako u drevna vremena, tako i danas, ima onih koji se samo deklarišu kao Hrišćani a ima i onih koji zaista žive u najdubljem odnosu sa Bogom. E, to su istinski Hrišćani“-kaže otac Makarije.

Često pitanje i nedoumica koja muči naše slušaoce je koje su to razlike između duhovnog i duševnog, tako da je i otac Makarije, u odgovoru na prvo pitanje naših slušalaca, govorio na ovu temu.

,,Duševnost je život po paloj prirodi a duhovnost je ona istinska priroda po kojoj je čovjek naznačen da živi“-kaže otac Makarije.

Otac Makarije nam objašnjava i koje su razlike između srca i uma i daje odgovore na još neka uvijek aktuelna pitanja naše vjere, na koja ćete naći odgovore ako čujete ovu emisiju koju toplo preporučujemo za slušanje.