pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са Игуманом Рафаилом (Бољевићем)

Име: 31.10.2021 Pitajte svesstenika Otac Rafailo Boljevic; Опис: "31.10.2021_Pitajte svesstenika_Otac Rafailo Boljevic". Тип: audio/mpeg

Отац Рафаило: “Завиримо у своје срце и отворимо Оном који куца на двери нашег срца“

 

Игуман Рафаило,,Наш одлазак у храм је нешто што се нас најдубље тиче и дотиче јер Господ је у овај свијет дошао због нас. Слушање ријечи Божије из Светог Јеванђеља је наше инвестирање у живот будућег вијека. Имајмо храбрости да се суочимо са Јванђељем јер ће нас оно ,,сурово“ сагледати“- казао је између осталог отаф Рафаило (Бољевић) Игуман манастира Подмаине на почетку емисије тумачећи Свето Јеванђеље на Деветнаесту недјељу по Духовима.

,,Свети апостол и јеванђелист Лука и Свети Петар Цетињски свједоче нам да је могуће живјети живот достојан и времена и вјечности. Са њима је ту исту јеванђелску и апостолску линију држао и наш Митрополит Амфилохије“- каже отац Рафаило.

Игуман манастира Подмаине додаје да је трезвеност душе је када живимо живот у свјетлости, јер је ум око душе.

,,Када је наш ум у свјетлости све је свијетло, сва наша дјела, наше срце и наша душа. Управо нам је трезвеноумље изњедрило нове светитеље. Завиримо у своје срце и отворимо Оном који куца на двери нашег срца“- казао је отац Рафаило у овој емисији пуној опитних духовних поука коју вам топло препоручујемо за слушање на духовно окрепљење.