pitajte-svestenika

Emisija “Pitajte sveštenika” sa Igumanom Rafailom (Boljevićem)

Ime: 31.10.2021 Pitajte svesstenika Otac Rafailo Boljevic; Opis: "31.10.2021_Pitajte svesstenika_Otac Rafailo Boljevic". Tip: audio/mpeg

Otac Rafailo: “Zavirimo u svoje srce i otvorimo Onom koji kuca na dveri našeg srca“

 

Iguman Rafailo,,Naš odlazak u hram je nešto što se nas najdublje tiče i dotiče jer Gospod je u ovaj svijet došao zbog nas. Slušanje riječi Božije iz Svetog Jevanđelja je naše investiranje u život budućeg vijeka. Imajmo hrabrosti da se suočimo sa Jvanđeljem jer će nas ono ,,surovo“ sagledati“- kazao je između ostalog otaf Rafailo (Boljević) Iguman manastira Podmaine na početku emisije tumačeći Sveto Jevanđelje na Devetnaestu nedjelju po Duhovima.

,,Sveti apostol i jevanđelist Luka i Sveti Petar Cetinjski svjedoče nam da je moguće živjeti život dostojan i vremena i vječnosti. Sa njima je tu istu jevanđelsku i apostolsku liniju držao i naš Mitropolit Amfilohije“- kaže otac Rafailo.

Iguman manastira Podmaine dodaje da je trezvenost duše je kada živimo život u svjetlosti, jer je um oko duše.

,,Kada je naš um u svjetlosti sve je svijetlo, sva naša djela, naše srce i naša duša. Upravo nam je trezvenoumlje iznjedrilo nove svetitelje. Zavirimo u svoje srce i otvorimo Onom koji kuca na dveri našeg srca“- kazao je otac Rafailo u ovoj emisiji punoj opitnih duhovnih pouka koju vam toplo preporučujemo za slušanje na duhovno okrepljenje.