pitajte-svestenika

Емисија “Питајте свештеника” са игуманом Савинским Макаријем

Име: 17. 07. 2022-PITAJTE SVESTENIKA- otac Makarije; Опис: Емисија “Питајте свештеника” са игуманом Савинским Макаријем Тип: audio/mpeg

Јеромонах МакаријеЈеромонах Макарије игуман манастира Савина био је гост емисије “Питајте свештеника“ Радија “Светигора“ у недјељу 17. јула 2022. године. На почетку емсије отац Макарије је тумачио заччало из Светог Јеванђеља које се чита на Пету недјељу по празнику Педесетнице а у којем наша Црква предлаже причу о гeргесинском бјесомучнику а у наставку уводног дијела емисије говорио о празницима наше Цркве које прослављамо на данашњи и сјутрашњи дан: о празнику Свете царске породице Романов, Светом Сави Горњекарловачком и Светом Сергију Радоњешком.

У наставку емисије услиједили су одговори оца Макарија на питања наших слушалаца међу којима су се нашла питања:

-С обзиром да се причешћујем исповиједам се редовно и молим се али и поред свега тога осјећам пуно нетрпељивости према ближњима. Моја гордост ме убија, смета ми и не да да живом слободно. Како да промијеним своје срце?
-Да ли зле помисли спадају у наше вољне или невољне гријехе? И како да се боримо против њих?
-Како се чувати од духовних заблуда и прелести ?
-Може ли се твдити да гордост, осим што је узрок сваког гријеха, може бити многолика и разнолика у свом испољавању? И како да будемо смиреног духа у невољама које нас задесе?

Духовне поуке оца Макарија топло вам препоручујемо за слушање.